Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek, cikkek képes leírás - Szobor, szobrok.tlap.hu
részletek »

Érdekességek, cikkek - Szobor, szobrok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szobor.tlap.hu » Érdekességek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Csilla szobor érkezése

A Csilla szobor érkezése

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke, Csilla von Boeselager születésének 70. évfordulójára szobrot állít Miskolcon az Észak-Magyarországi Régió. A szobor Melocco Miklós korábbi alkotásának másolata, melyet Csák Attila pátyi szobrász készített el. Az avatási ünnepséget május 17-én, délután 4-kor tartják a miskolci Csilla von Boeselager Házban.

Fekete László: Agyagszobrok

Fekete László: Agyagszobrok

Fekete Lászlót 1992-ben hívta meg állandó tagnak a műfaj világszerte is elismerten vezető galériása és szakírója, Garth Clark New Yorkba. Négy önálló kiállítása lehetett 1994 és 2001 között, a város és egyben a világ egyik legfontosabb galériás negyedében, az 57-ik utcában, ezt a megtiszteltetést és elismerést a magyar művész egyedül kaphatta meg egész Kelet- és Közép-Európából. A galéria csoportos kiállításain képzőművész világsztárokkal is együtt szerepelt szobrait Picasso, Malevics, Lichtenstein, Oldenburg, Fontana, Caro, Arman, Jeanclos, F. L. Wright, Sottsass agyagból készült műveivel együtt állították ki.

Lakótelepi lakás alakú szobrot avattak Pécsen

Lakótelepi lakás alakú szobrot avattak Pécsen

Egy negyven éve bányászlakótelepen élő asszony 37 négyzetméteres lakása az alapja Makra Zoltán és Palatinus Dóra 37 négyzetméter című szobrának, amelyet szerdán adták át Pécsen. A lakást méretarányosan leképező műalkotás az Uránbányász téren áll.

Szobor, szobrok magazin hírek
1504. szeptember 8. - Michelangelo Dávid-szobrának leleplezése
1504. szeptember 8. - Michelangelo... Szerző: Tarján M. Tamás "Csak le kell kaparnom a nyers falakat, hogy másoknak is megmutassam azt a csodálatos jelenést, amit az én szemeim már látnak." (Michelangelo) 1504. szeptember 8-án leplezték le Firenzében Dávid világhírű szobrát, melyet az itáliai reneszánsz egyik legnagyobb alkotója, Michelangelo faragott ki, hároméves kitartó munkával. Dávid...
Szent István lovas szobra
Szent István lovas szobra Stróbl Alajos 1898-ban kezdte el első és szent királyunk bronz lovas szobrának az...
Leonardo da Vinci szobra Milánóban
Leonardo da Vinci szobra Milánóban Leonardo da Vinci szobra a világhírű Milánói Scala Operaházzal szembeni téren...
Párizsi szobrász lett a földeáki tanító fia

Párizsi szobrász lett a földeáki tanító fia

Szeged - A Reök-ben pénteken nyíló tárlaton fedezheti fel először a magyar közönség a Párizsban élő Kilár István művészetét. A fából, gránitból, bronzból alkotó, de grafikát is készítő halk szavú szobrász Földeákról indult, 1956-ban emigrált. Az életművét keresztmetszetszerűen megmutató kiállítás nagy meglepetés lehet.

Tuti menü