Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kortárs szobrászat képes leírás - Szobor, szobrok.tlap.hu
részletek »

Kortárs szobrászat - Szobor, szobrok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szobor.tlap.hu » Kortárs szobrászat
Keresés
Találatok száma - 5 db
Ábrahám Péter

Ábrahám Péter

Ábrahám Péter szobrász és festőművész a Budapest melletti Vecsésen született 1955-ben. Már gyermekkorában olyan meghökkentő, gondolatébresztő rajzokkal, játékokkal lepte meg szűkebb környezetét, hogy azok előrevetítették későbbi, a képzőművészettel való elkötelezettségét. A Senkihez sem hasonlítani! - művészi elvet szem előtt tartva, az akadémiai képzést elvetette, megkezdett iparművészeti tanulmányait (ötvös szakon) abbahagyva - iparművész édesapja segítségével - önképzés útján fejlesztette tudását. 29 évesen Argentínában új grafikai-festői eljárásokat tanult, pár évvel később Párizsban, Michael Gyarmathy Folies Bergre-ében a díszleteket tervezte és festette. A csatornán átkelve, London Soho-jában átélhette a fiatal művészek sanyarú helyzetét.

Bencsik István

Bencsik István

Bencsik István szobrász. 1951-1957: Magyar Képzőművészeti Főiskola, Mikus Sándor volt a mestere. 1965: a KISZ Központi Bizottság díja a Stúdió kiállításán, Ernst Múzeum; 1976: Szocialista Kultúráért kitüntetés; 1981: a VII. Országos Kisplasztikai Biennálé II. díja, Pécs; 1983: a VIII. Országos Kisplasztikai Biennálé különdíja, Pécs; 1992: Kossuth-díj; 1996: a Baranya Megyei Önkormányzat Tudományos és felsőoktatási díja. 1965-től 1967-ig a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület elnöke. 1974 és 1977 között a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Szimpózium Bizottsága titkára, 1995-től a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja. Budapesten, a Százados úti művésztelepen lakott, 1982-től Pécsen él.

Egy kortárs szobrász dollármilliós alkotása

Egy kortárs szobrász dollármilliós alkotása

Az amerikai David Smith a 20. század egyik legjelentősebb absztrakt szobrásza volt, akinek monumentális kültéri alkotásai meglehetősen megosztják a műkedvelőket. Míg egyesek művészetét csupán az anyag pazarlásának tartják, addig mások dollármilliókat költenek szobrai megvásárlására.

Szobor, szobrok magazin hírek
1504. szeptember 8. - Michelangelo Dávid-szobrának leleplezése
1504. szeptember 8. - Michelangelo... Szerző: Tarján M. Tamás "Csak le kell kaparnom a nyers falakat, hogy másoknak is megmutassam azt a csodálatos jelenést, amit az én szemeim már látnak." (Michelangelo) 1504. szeptember 8-án leplezték le Firenzében Dávid világhírű szobrát, melyet az itáliai reneszánsz egyik legnagyobb alkotója, Michelangelo faragott ki, hároméves kitartó munkával. Dávid...
Szent István lovas szobra
Szent István lovas szobra Stróbl Alajos 1898-ban kezdte el első és szent királyunk bronz lovas szobrának az...
Leonardo da Vinci szobra Milánóban
Leonardo da Vinci szobra Milánóban Leonardo da Vinci szobra a világhírű Milánói Scala Operaházzal szembeni téren...
Gyuris Róbert a pécsi szobrász

Gyuris Róbert a pécsi szobrász

A kortárs magyar művészet fiatal nemzedékének sokoldalú alkotója, Gyuris Róbert a pécsi Kisház csoporthoz tartozó szobrász. Megmintázta már Leot, és sárkánycsontvázat is exhumált a Vajdaságban. A róla megírt portrémban azt olvashattuk legutóbb, hogy milyen úton jutott el a siklósi alkotótelepről a pécsi művészeti kar szobrász szakára a művész, amíg végül elérkezett mostani projektjéhez, a különböző fejek megformázásához.

Ice Line - Jégszobrászat

Ice Line - Jégszobrászat

Szeretné különlegessé tenni esküvőjét, rendezvényét? Az Iceline segít megtervezni és megalkotni az ön igényeinek és elképzeléseinek megfelelő alkotásokat, melyekkel még ünnepibbé teheti a hangulatot. A jégből elkészült szobrokat nagy gonddal szállítjuk ki, és megfelelő tanácsadást nyújtunk annak tartósságára vonatkozóan. Katalógusunkból választhat különféle formákból, de az egyéni elképzelésekre is nyitottak vagyunk. A honlapunkon tájékozódhat árainkról és a letölthető katalógus is megtalálható. Forduljon bátran szakértő kollégáinkhoz a honlapon található elérhetőségeken, akik segítenek megvalósítani elgondolását és látványtervet is készítenek.

Tuti menü